Juridische vraagstukken

Juridische vraagstukken

De juridisering van de maatschappij is door de jaren heen fors toegenomen, waardoor elke organisatie te maken heeft met diverse juridische aspecten. Deze aspecten zijn niet alleen intern aanwezig, maar spelen ook extern een belangrijke rol in het goed functioneren van een organisatie.

Een bekend voorbeeld van deze juridisering is een effectief incassobeleid waarbij openstaande facturen op de juiste wijze efficiënt worden geïnd. Een ander veel voorkomende situatie is het aansprakelijk stellen van opdrachtgevers en -nemers. Bij dit alles is het van groot belang dat een organisatie een goede juridische basis heeft waardoor zoveel mogelijk risico’s kunnen worden afgedekt.

24Management heeft een eigen jurist en biedt ondermeer de volgende juridische diensten:

  • het beoordelen en opstellen van contracten en algemene voorwaarden;
  • een effectieve debiteurenbeheer;
  • het begeleiden in procedures en rechtszaken;
  • het bijstaan in ontslagprocedures van werknemers;
  • een quickscan van juridische risico’s.

De juridisering van de maatschappij is door de jaren heen fors toegenomen, waardoor elke organisatie te maken heeft met diverse juridische aspecten. Deze aspecten zijn niet alleen intern aanwezig, maar spelen ook extern een belangrijke rol in het goed functioneren van een organisatie.

Een bekend voorbeeld van deze juridisering is een effectief incassobeleid waarbij openstaande facturen op de juiste wijze efficiënt worden geïnd. Een ander veel voorkomende situatie is het aansprakelijk stellen van opdrachtgevers en -nemers. Bij dit alles is het van groot belang dat een organisatie een goede juridische basis heeft waardoor zoveel mogelijk risico’s kunnen worden afgedekt.

24Management heeft een eigen jurist en biedt ondermeer de volgende juridische diensten:

  • het beoordelen en opstellen van contracten en algemene voorwaarden;
  • een effectieve debiteurenbeheer;
  • het begeleiden in procedures en rechtszaken;
  • het bijstaan in ontslagprocedures van werknemers;
  • een quickscan van juridische risico’s.